tisdag 27 januari 2009

Unga kvinnor bättre än sina omständigheter och unga män som får mer än de förtjänar

Ikväll hade PO, DE och jag ännu en så kallad bögfilmskväll. Det innebär att vi äter pizza, tänder levande ljus, tränger ihop oss i soffan och tittar på nåt romantiskt drama.

Ikväll blev det ”En ung Jane Austen” med Anne Hathaway och James McAvoy, och Gaaaaah!! Jag har helt plötsligt drabbats av en elakartad Jane Austen feber!

De var så kära, och Jane var så kvick, och Tom var en sån skitstövel, och Jane var så passionerad, och Tom var så respektlös, och Jane var så oerfaren, och deras kärlek var så omöjlig, och Jane skulle tvingas gifta sig med Jan von Banan för pengarna istället, och sen så visade det sig att Tom inte alls var en sån skitstövel utan bara hade låtsas för att kunna smuggla undan pengar att skicka till sin fattiga familj, och ingen av dem kunde leva i en lögn men så fick de aldrig varandra i alla fall, men slutade aldrig att älska.... Gaaaaaaah!

Vi var helt tagna när filmen var slut! De här bögfilmskvällarna är verkligen underbara. Så nästa vecka ska vi se Pride and Prejudice med Kiera Knightley.

Jag är fortfarande helt förtrollad, den var helt fantastisk, men jag antar att det hjälpte en del att det var Anne Hathaway som spelade Austen...



Jane Austen på film, och Jane Austen på Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se