måndag 22 februari 2010

Afternoon update - Glasslunch, börssyn, lettisk arbetslöshet och bokrean

a) Glasslunch - Åt lunch med min stjärnsäljare på EFG. Vi åt en city roll mix på mini-food courten i hörnet hamngatan/regeringsgatan. Tycker det är stans roligaste snabbsushialternativ, 2x laxrulle, 2x ålrulle, 2x avokadorulle, 2x kycklingsmetrulle för 95 kronor. Sen tog vi en skopa hemgjord kokos- och vitchokladglass och kaffe på Montis i gallerian.

b) Börssyn just nu - anmärkningsvärd skillnad mellan konjunkturutsikterna och konsensus syn på den samlade vinsttillväxten. Med kommande exits ur penning- och finanspolitiska stimulanser, och ett övergående lageromslag under 2010, så verkar makroprognoserna peka på att den globala tillväxten växlar ner 2011. Å andra sidan visar konsensusestimaten en förväntan om en fortsatt snabb acceleration i bolagsvinsterna även nästa år (37% för OMX, 33% för S&P500). När man stänger förväntningsgapet mellan konjunkturprognos och vinstprognos så kommer vi få en reality crunch med säkert 10-15% nersida på börsen. Innan det hänt tror jag det blir svårt för börsen att stiga vidare bara på en återhämtning i konjunkturen.

c) Lettisk arbetslöshet - Idag kom nyheten att den lettiska arbetslösheten är uppe på nära 20% samtidigt som Peter Malmqvist är ute och kritiserar Swedbank för att man inte vill skriva ner sin goodwill i den värdelösa baltikumverksamheten. Min flickvän var i baltikum på kickoff med jobbet för några månader sen och då fick de tipset att ta av sig slipsarna eftersom alla som påminnde om bankers var måttligt populära där. Inte så förvånande.

d) Bokrean - på torsdag är det bokrea - på önskelistan står Skynda att älska av Alex Schulman och Kafka on the Shore av Murakami

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se