torsdag 18 februari 2010

Afternoon update - Starbucks, LA-bloggerskor, SAS och slappa fastighetsmäklare

a) M säger att den här bloggen, stilettosinner.com, är roligare än min. Det är nån fläst svenska som bara är ute och partar i LA (hur kan det vara roligare undrar trogna johanww-anhängare?). Har haft den i RSS-läsaren ett tag men nu åker den ut tillsammans med lite annat dödkött som jag aldrig orkar läsa. Har du några bra tips på saker jag kan ersätta den med?

b) Till glädje för ett fåtal nutty fans så öppnar Starbucks idag sitt första kafé i Sverige, på Arlanda. Det är Starbucks 51a land. Själv tycker jag bara att kaffet är blaskigt, men med tanke på att de har 16635 kaféer worldwide, varav 5507 st utanför USA (Sept 2009), så kan man lita på att det snart finns en i varje gathörn här också. Speciellt med tanke på att svenskar är bland världsledarna i kaffekonsumtion per capita (9-10,5 kg per capita, ca 3 koppar per person och dag). Snarare konstigt att de inte kommit tidigare.

c) Åt lunch med tech- och telekomanalytikern på ett av Sveriges ledande analyshus - och fick då förklara vad RSS är. Lustigt... (För er som ännu inte riktigt satt er in i det så kan Commoncraft förklara här http://www.youtube.com/watch?v=0klgLsSxGsU)

d) Följde med mitt lunchsällskap och tittade på en lägenhet som visades av en mäklare från Oscars Fastighetsmäkleri. När hon, som är uppenbart gravid, frågar mäklaren om barnvagnsparkering säger mäklaren att det inte är så populärt med barn i föreningen. När hon frågar var frysen i köket är så pekar han på det som uppenbart bara är ett kylskåp. Frysen hittar vi i ett intilliggande förrådsrum. Snacka om att nära fördomen om mäklare som överbetalda skojare...

e) Regeringen flaggar för att de vill sälja SAS. Det är bra, när staten har lämnat så kanske man äntligen kan försätta bolaget i konkurs och starta om med nya avtal så att man kan göra ett livskraftigt bolag av den där egennyttiga förlustmaskinen.

1 kommentar:

  1. Stiletto Sinner, the artist formerly known as Cornelia Gibrand, ar ju en gammal LS-tjej som ju onekligen tar for sig av, eh, livet...

    SvaraRadera

Blogg listad på Bloggtoppen.se