onsdag 17 februari 2010

Afternoon update

a) fortfarande invalidiserad i hemmet. M kom förbi på lunchen och rastade mig samtidigt som vi plockade upp lite indiskt med oss hem. Det blev lite daytime tv till lunchen, först OS, sen highlander. Slutsatsen blev att vi måste göra sånt här oftare.

b) Grattis till guldmedaljörerna Björn och Charlotte i OS. 17% av svenskarna tror inte att det blir några fler medaljer. Trevlig inställning.

c) Nu kommer reaktionerna på avslöjandet att JP Morgan och Goldman Sachs varit inblandade i att hjälpa Grekland dölja och förvärra den ekonomiska krisen som nu hotar hela eurosamarbetet. På tisdagen bombades JP Morgans kontor i Aten. Känns som ett passande tillfälle att påminna sig om Matt Taibbis klassiska citat om Goldman: “a great vampire squid wrapped around the face of humanity, relentlessly jamming its blood funnel into anything that smells like money"

d) JP Morgan har beräknat att om den fulla effekten av politiska och regulatoriska initiativ att dra ner risknivån i banksektorn slår igenom fullt ut, så kommer det att minska bankernas lönsamhet med 2/3 nästa år, i worst case scenariot. Känns som rätt tillfälle att lämna finansindustrin då.

e) Socialstyrelsen konstaterar i sin Nya vägledning om boende för hemlösa personer att "En stabil och permanent bostad som kompletteras med individuellt anpassat stöd är det bästa sättet att motverka hemlöshet på lång sikt." Så slutsatsen är med andra ord att en bostad är bästa sättet att motverka hemlöshet? Really?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se