torsdag 4 november 2010

Leif Östling ny kung, Jag älskar Carl Bildt och Vad har Iran, Kazakhstan och Nigeria gemensamt?

Jag älskar Carl Bildt - Sveriges drygaste statsman någonsin svarar på varför han tycker det här med tjafset kring Arkelsten är nonsens; "jag har åkt på hur många såna där resor som helst och mig kan man ju lita på."

Östling ny kung - Kombination av lågt blodsocker och kollektiv hjärnblödning på redaktionen på eftermiddagen. Medan vi väntar på att kungen ska ha presskonferens om sitt partyliv så spånar vi fram nya rubriker att följa upp konferensen med. Vad sägs om VA avslöjar: Leif Östling ny kung

Vad har Kazakhstan, Iran, Qatar, Venezuela, Saudi Arabien, Irak, Kuwait, UAE, Libyen och Nigeria gemensamt? - Det är de enda länderna i världen som har en Reserves/Production ratio över 45,7 år! Det betyder alltså att det är de enda (tål att upprepas, enda) länderna i världen som har en Reserves (alltså bevisade oljereserver) / Production (mätt som årlig produktion) ratio (alltså förhållandet som beskriver hur många år man kan fortsätta producera olja i den takt man gör just nu) över 45,7 år (vilket är så många år världens totala bevisade reserver kommer räcka för att producera olja i nuvarande takt, ca 80 miljoner fat om dagen). Dock har världens Reserves/Production ratio legat stadigt över 40 år sedan 1987 så man kan nog ta det med en nypa salt, men det är nog en lågoddsare att vi som inte fyllt 35 än kommer att ha det här som genomgående bakgrundstema resten av våra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se