lördag 18 december 2010

Handbok för svindlare, 1,3 miljoner döda i trafiken och PS3s svar på Kinect

Tillvaron avnjuts bäst i osäkrad form - Var på Hedengrens och kollade på böcker. Så sjukt mycket som jag vill läsa, men jag behärskade mig och kom därifrån med bara en bok - Handbok för svindlare, av dadaisten Walter Serner som gick ur tiden 1942. Innan dess hann han sammanställa 591 härliga råd för svindlare. Boken innefattar bland annat nr 472: även när du känner dig helt säker bör du företa viktiga promenader som om du blev skuggad. nr 332: gå aldrig på teater. Du fördärvar ditt uppträdande. Eller nr 489: Män med handlingskraft röker mycket och älskar att hora runt.

Åka buss - Runt om i världen omkommer 1,3 miljoner människor varje år i trafiken. Den värsta olyckan hittills är branden i Salang-tunneln i Afghanistan år 1988 då en tankbil och en ammunitionslastad armékonvoj kraschade. Minst ett par tusen personer uppskattas ha omkommit i tunnelbranden som följde. Varje år inträffar ungefär 3–5 busskrascher i världen med mer än 30 och i värsta fall upp emot 120 omkomna. Det är relativt sällsynt med fler än 50 döda i en bussolycka (cirka en per år). Under perioden 1997–2007 inträffade tio stora busskrascher i Sverige.

PS3s svar på Kinect - Var på glögg igår och provade PS3s svar på Kinect. Svar är visserligen fel ord eftersom tekniken är äldre än Kinect, men det handlar alltså om en kamera som följer dina rörelser och använder det för att styra spelet istället för en handkontroll. Ganska kul men efter att ha dirigerat en flock fåglar genom en japansk målning kunde jag konstatera att utvecklingsavdelningen på Playstation har en lång bit kvar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se