fredag 28 januari 2011

Sudan hotar bomba FN bas, Hälleflundra vs Nilabborre och Veckans helgläsning

SAF hotar bomba FN bas - Tänkte jag skulle göra en sista uppdatering på läget innan jag åker ner imorgon. Enligt Sudan Tribunes hemsida så hotade the Sudan Armed Forces SAF igår att bränna ner en FN bas i norra Darfur om de fortsatte lägga sig i. Hmm... Visserligen har väl FN/AU aldrig stått högt i kurs hos Sudaneserna men mer om det när jag kommer ner. Artikeln här Sudan army bombs north Darfur, threatens to burn down UNAMID base

Hälleflundra vs Nilabborre - Åt lunch med bla MJ, my man on Iran, och Laurent Leksell på Carnegie idag. LLs fru verkade sugen på en skogsfastighet vid Båven. Till lunch fick vi en hälleflundra där vi satt högst upp på Carnegies kontor på Regeringsgatan och tittade ut 360 grader över Stockholms hustak. Jag tyckte det var en fin kontrast mot nästa veckas meny, som lär innefatta minst en nilabborre och hirs med händerna längs med vägkanten i Omdurman.

Veckans helgläsning - I veckan kom FCICs rapport om finanskrisen. Har bara hunnit skumma de första 70 av de 660 sidorna men det är riktigt högkvalitativ läsning. Nedan två av rapportens ofantligt intressanta chart. Lika mycket must read som 2 Big 2 Fail eller the Big Short för den som vill förstå finanskrisen och ha namnen på de riktiga skitstövlarna.
Hela rapporten här http://c0182732.cdn1.cloudfiles.rackspacecloud.com/fcic_final_report_full.pdf

Fight Club Ben - "Now a question of etiquette, as we pass, do we give these two the ass or the crotch"





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se