söndag 17 oktober 2010

Den dolda staden, Bra tv-kväll och Sexkantiga snöflingor

Galleri Korn – har just nu en fotoutställning från organisationen ph15 som arbetar med att låta barn och ungdomar dokumentera ett område i Buenos Aires som kallas den dolda staden. Namnet kommer från att diktaturen i Argentina byggde en mur runt området för att dölja slummen för besökarna till fotbolls VM 1978. Gå och kolla.

Söndag – veckans stora TV kväll – Osedvanligt bra uppställning idag! 1800 SVT1 Dokumentär om Koranen, 1920 TV4 Kalla Fakta, 2000 SVT2 Dokument inifrån om vad vi ska göra när allt flyttar till Kina, 2100 SVT2 Aktuellt, 2115 SVT2 Agenda, 2200 SVT2 Dokument utifrån om Ris. Det mest av ovanstående sänds av den statliga televisionen, förutom Kalla Fakta som oftast bara är skit, så just idag skäms jag djupt att jag inte betalar TV avgift.

Varför är alla snöflingor sexkantiga? – SG har fått en bok av nån kompis vars mamma hade köpt den i New York på 70-talet. Hela boken består av en massa, massa foton på snöflingor, 2453 stycken närmare bestämt. Skitballt! Att alla snöflingor är unika har man ju hört, men en annan sak som slår mig är att den absoluta majoriteten av snöflingor, oavsett komplexitet, faktiskt är sexkantiga. Undantaget i boken är några få bilder på några mongo-flingor i slutet som är trekantiga. Men inte en enda femkantig, fyrkantig, sjukantig, åttakantig eller tjugokantig heller för den delen. Hur kommer det sig? Oändligt unika men ändå sexkantiga allihop...


SG på dojjan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se