måndag 18 oktober 2010

Smyckeskuriosa och uppdatering på Miamiplanen

MJ kom förbi och berättade en massa kul saker om nordiska smyckesindustrin som jag förbjöds blogga om eftersom han fått uppgifterna från den kund han jobbar åt. Istället får ni läsa om nåt nästan lika roligt, en uppdatering på marknadsläget för Miamiplanen.

Arbetet med att tvinna upp den amerikanska bolånemarknadens clusterfuck fortsätter. Det nyliga uppdagandet att det av bankerna gemensamägda bolaget MERS sjabblat med bolånedokumentationen har fått bostadsmarknaden i USA att sätta i halsen igen. Det har nämligen fått till följd att bankerna nu inte kan styrka sin rätt att ta fastigheterna som stått som säkerheter på lånen när folk slutar betala. Det har också fört med sig att bankerna nu inte vågar/kan sälja de fastigheter man återtagit, och möjligen olagligen vräkt folk ifrån. Inga nya köpare vågar heller köpa fastigheter från bankerna i rädsla att köpet senare hävs.

Enligt vissa rapporter så har enskilda registratorer handlagt 10 000-tals fall felaktigt, där banken senare vräkt folk helt utan rättsligt stöd.

Nu framkommer också dokument från en firma som erbjuder förfalskningar på mortgage registrations vilket illustrerar hur omfattande problemen med misskött dokumentation egentligen är.

Det här påverkar dock bara Miamiplanen marginellt. Fastigheter där nån bank är säljare är helt enkelt INTE aktuellt just nu.

Lender Processing Services' DOCX Document Fabrication Price Sheet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se