onsdag 10 november 2010

Morgonen med Jan Häggström, Min Bibel del 3 och Gårdagens bögfilmskväll

Morgonen med Jan Häggström - Dagen började med ett besök på den pågående råmaterialkonferensen som anordnas av Raw Materials Group. Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström höll ett ganska kul öppningsanförande där han pekade på a) att det inte kommer bli någon dubbeldipp i USA, b) efterfrågan för råmaterial från Kina och emerging Asia kommer fortsätta vara stark i takt med att 1 miljard asiater med en BNP per capita på över 10 000 dollar förvandlas till 2,5 miljard asiater med en BNP per capita på över 10 000 dollar, c) möstret i deras konsumtionsökning är långt mer likt möstret vi såg i västvärlden under efterkrigstiden än trodde för bara 5 år sen. d) Samtidigt så så blir tillgångsidan allt svagare. Bara 30-50% av alla gruvprojekt blir verkliga producerande gruvor, och när de väl börjar producera så är produktionen 50-200% dyrare än beräknat. Så superbullish på råvaror alltså.

Min bibel - Rerun av Statistisk Årsbok 2010, del 3 - Under 2008 togs 1470 beslut om tvångsvård på institution. Sorterat på missbruksmedel i ansökningarna så var absoluta merparten Alkohol, Narkotika eller en kombination, medan 2 fall var renodlade Lösningsmedelsmissbruk (!?) Är det GHB eller?

Gårdagens bögfilmskväll - Igår blev det Robin Hood, fast den nyare versionen, inte Men in Tights, även om det hade varit bögigare. DE och MJ var dock inte med igår, deras dominor höll dem väl kopplade antar jag.

As gay as the day is long

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se