torsdag 25 november 2010

Tjäna 15% i Eniro över en natt, Veckans krönikor med en käpp up i... och Influensapandemiscenarioanalys

Tjäna 15% över en natt på Eniro - Villkoren i Eniros nyemission annonserades idag. Bolaget wipear ut de befintliga ägarna. 30 nya aktier för en gammal aktie till teckningskursen 52 öre per aktie. Poängen är dock att en sån här emission sällan blir fulltecknad, och sannolikt inte kommer att bli det den här gången, eftersom ägarna redan förlorat typ allt (aktien ner 90% på ett år) och nog inte är så sugna på att skjuta till mer pengar. Befintliga ägare måste i princip fyrdubbla sin insatts i bolaget för att få vara med. Så istället för att köpa aktien eller teckningsrätten kan man anmäla sig för att bara vara med i emissionen, utan teckningsrätt. Då kommer man in i bolaget till 52 öre, jämfört med kursen som efter teckningsrätten är avskild, är på 60 öre, alltså 13 procents rabatt. Visserligen vet man inte om man får vara med förrän på likviddagen men mitt tips är sälj teckningsrätten, sälj aktien och anmäl dig för att vara med i emissionen i alla fall.

Veckans krönikör - Foto från veckans tidning nedan. Trevligt med en trekvartsbild på mig, synd bara att det ser ut som jag fått en sopkvast uppkörd nånstans.

Risk- och Sårbarhetsanalys för ett influensapandemiscenario - I tisdags blev Socialstyrelsens Risk- och Sårbarhetsanalys klar. I år har förmågebedömningen genomförts utifrån ett influensapandemiscenario. Klart intressant läsning för den som blir lite nojjig av alla larm om bakterieresistens and whatnot. Hälso- och sjukvården, smittskyddet, socialtjänsten och hälsoskyddet bedöms klara av en 15 procents personalfrånvaro vid en influensapandemi. Skönt att veta.
http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/18179/2010-11-20.pdf

2 kommentarer:

Blogg listad på Bloggtoppen.se