fredag 19 februari 2010

Mera baisse på SAS

Trots att jag faktiskt tjänat pengar på att äga SAS-aktien vid ett par tillfällen de senaste åren (true story) så har jag skrivit en hel del negativt om SAS här på bloggen.

Di skriver idag om en undersökning från analysorganisationen Centre for Asia Pacific Aviation som stödjer påståendet om SAS på knas för höga personalkostnader. Justerat för kapacitet och flygkilometer så har SAS enligt undersökningen 4 gånger högre kostnader än Norwegian, och 3 gånger högre kostnader än industrisnittet.

Det här är på grund av kabinpersonalens alldeles för gynnsamma avtal och det kommer inga kostnadsbesparingsprogram i världen vara tillräckliga för att råda bot på. Det här får du och jag som skattebetalare stå för, eftersom staten fortsätter att stoppa in pengar i emissionerna. Det visar också att konkurrenternas anmälan om otillåtet statssöd inte är helt taget ur luften.

Istället för att stoppa in mer pengar så borde man försätta bolaget i konkurs och börja om med nya avtal. Går givetvis inte så länge staten är ägare, men nu har ju staten flaggat för att man vill sälja, så det ökar ju chanserna, även om det känns riktigt avlägset just nu.

tidigare inlägg om SAS
johanww.blogspot.com/guidebok-att-tanka-pa-nasta-gang-flyget-ar-fosenat
johanww.blogspot.com/afternoon-update-starbucks-la

Di artikel här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blogg listad på Bloggtoppen.se